Moře v Kohoutovicích? Jasně, v Pivnici U Kohoutů!
od 7. června 2024
Šumění moře, horký písek a vůně čerstvých ryb a plodů moře na grilu, to je pohodová atmosféra exotické dovolené... ale U Kohoutů to můžete zažít taky! Tedy alespoň co se jídla týká. Přijďte k nám ochutnat čerstvé pochoutky z moře.
Tygří krevety podávané ve žhavém oleji s chilli a česnekem jsou tradiční španělská specialita, kterou si při návštěvě Madridu nesmí nechat ujít žádný turista. Dobrá zpráva je, že přesně tuto pochoutku si klidně dáte u nás v Kohoutovicích jako předkrm. K zakousnutí k nim servírujeme výborné crostini.
Na samotném jihu Itálie leží ostrov Sicílie. Zdejší sicilská rybí polévka s rajčaty, řapíkatým celerem a kořenovou zeleninou patří mezi jídla, která si tu místní dopřávají prakticky každý den. Opravdová vůně moře na talíři.
Pokud máte chuť na kus masa, objednejte si náš steak z tuňáka špikovaný citronovou trávou s rajčatovým risottem. Tuňák je na celém světě ceněný pro svůj vysoký obsah bílkovin, ale především to navíc skvěle chutná.
Milovníci krevet si určitě objednají dokonalé marinované tygří krevety. Podáváme je s čerstvým listovým salátem s citrusovou zálivkou a kousky grepu a pomeranče. Kyselé chutě si s krevetami perfektně rozumí, takže vás čeká opravdová exploze chutí.
Filet z mořského vlka, dravé ryby z bouřlivých vod Atlantiku, krásně ladí s cuketovými špagetami a bazalkovým pestem. Vychutnáte si ho jako lehký oběd v horkých letních dnech.
Jako rybu pečenou v celku si U Kohoutů užijete pražmu královskou s bylinkami, máslem a limetkou.
No a nakonec dezert, jak jinak než středomořský. Pistáciová panna cotta s višňovou omáčkou a karamelizovaným fíkem je skvělým zakončením celého mořského menu, ale samozřejmě si ji můžete dát jen tak, když vás popadne chuť na něco sladkého.
Už máte vybráno? Tak rychle dorazte ke Kohoutům a pochutnejte si na našich vynikajících mořských rybách a krevetách!
Rezervujte si u nás stůl na tel. 730 150 220 nebo přes rezervační formulář.